2016

Už sa stalo tradíciou, že KST Horňan poriada Silvestrovský výstup na Vres. No tento rok môžem povedať, že nám šťastie prialo. Zišla sa skupina 17 úžasných ľudí, turistov, ktorí sa takto chceli rozlúčiť so starým rokom. Prekvapila nás milá návšteva 3 členov KST Kamarát, pod vedením predsedníčky Alenky Borszékovej. Potešilo nás, podľa jej slov, že si vybrali z mnohých práve náš výstup na Vres a Kozlicu. A samozrejme, ukončenie roka medzi priateľmi klubu KST Horňan, pod vedením predsedu Pavla Jančeka. Počasie nám prialo. Bol mrazivý , no krásny slnečný deň. Ozaj veľmi pekné rozlúčenie s rokom 2016. No a na záver, ďakujem všetkým, čo sa zúčastnili a prajem im veľa takýchto výstupov v roku 2017. Foto: Pavol Janček. Komentár napísala: Oľga Šujanová.

Foto: Pavol Janček. Komentár nebol dodaný.

Už tradične dňa 26.12. poriada KST Horňan výstup na Kozlicu. Inak to nebolo ani teraz. Hoci sme čakali, že sa pôjde po pekne zasneženej prírode, opak bol pravdou. No napriek tomu sa zišlo cca 30 turistov a 2 psy . Milým prekvapením bolo, že náš člen Jaroslav Blina ml. opravil triangulačný bod na Kozlici, za čo mu všetci ďakujeme. Bol to ozaj pekne strávený deň s priateľmi z klubu KST Javor Bošany a turistami z Krnče. Ďakujeme. Komentár napísal: Martin Novotný. Foto: Oľga Šujanová.

Foto: Ivan Toman. Komentár nebol dodaný.

Foto: Pavol Janček. Komentár nebol dodaný.

V dňoch 11. – 13.11.2016 sa KST Horňan Práznovce v spoločnosti českých, nemeckých a poľských turistov zúčastnil osláv 35. výročia založenia turistického klubu v Krásnej Lípe. Za KST nás zastupovali predseda RR KST TO a Horňan Práznovce Pavol Janček a členovia výboru Dušan Macho, Anna Klenková a Oľga Šujanová. Autor článku na hlavnej stránke a foto: Pavol Janček.

Dňa 6.11.2016 zopár skalných z KST Horňan vystúpilo , za nevľúdneho počasia, na Čierny hrad. Foto: Pavol Janček.

KST Horňan Práznovce dňa 27.11.2016 zorganizoval zájazd do Slovenského raja, s cieľom prejsť ferratu, ktorá sa nachádza v rokline Kyseľ. Roklina Kyseľ, považovaná za jednu z najkrajších v Slovenskom raji, bola po mohutnom požiari, ktorý znivočil veľkú časť lesa, na 40 rokov uzavretá. Jednak kvôli ochrane pomaly sa obnovujúcej prírody, tak kvôli bezpečnosti turistov, zničenie vegetácie totiž zapríčinilo vysokú eróziu pôdy. Od roku 2016 je však táto lokalita opätovne sprístupnená a to mimoriadne atraktívnou formou ferraty. Ferrata je u nás zatiaľ ojedinelý typ turistickej trasy zabezpečenej istiacimi lanami a stúpačkami, ktorý umožňuje navštíviť inak veľmi ťažko prístupné oblasti bez horolezeckých skúseností a výstroja. V jej hlavnej časti je dlhá asi 1,5 km. Trasa vedie skutočnou divočinou a predstavuje ukážku toho najlepšieho zo Slovenského raja. Úzke skalné tiesňavy, divoká horská bystrina, vysoké skaliská, nádherné vodopády a panenské lesy, to všetko okorenené nemalou dávkou adrenalínu, sľubuje zážitok, na ktorý sa len tak nezabúda. Naša cesta pokračuje smerom na Kláštorisko, kde prechádzame symbolickým cintorínom. Symbolický cintorín v Národnom parku Slovenský raj posvätili v novembri 2010. Každoročne sa tu odvtedy koná na jeseň pietna spomienka za obete Slovenského raja. Môžete tu vidieť aj mená záchranárov, ktorí zahynuli po páde záchranárskeho vrtuľníka zo 17. júla 2015. Po krátkom občerstvení na Kláštorisku pokračujeme po modrej značke smerom na Čingov , kde sa nám otvárajú krásne pohľady na Vysoké Tatry, ako aj do roklín Slovenského raja. A čo na záver ? Bolo to neskutočne krásne, bolo to adrenalínové, ale aj poučné. Komentár napísal: Pavol Janček

Foto: Pavol Janček. Komentár nebol dodaný.

Aj keď táto akcia nebola v našom pláne, rozhodli sme sa užiť si kúsok prírody na štátny sviatok panny Márie výstupom na Tribeč, a ako vždy, vyviezli sme sa autom do Solčian pri horáreň. Ďalej sme pokračovali po modrej značke k Dekanovej chate, kde oddychovali turisti z KST Veľký Klíž . Po krátkom oddychu sme si urobili s nimi spoločné foto a pokračovali po neznačkovanej ceste smerom na chatu Petrášku a ďalej na Žabicu. Na Žabici pri kríži sme si uctili pamiatku nášho bývalého člena klubu, Jožka Šefranika, zapálením led sviečky, odtiaľ po modrej až na samý vrchol Tribča. Tu sme sa, pred dvanástou, zišli všetci účastníci. Sv. omša ( v poradí už 13. ročník ) sa začala o 12:00 hod. Po sv. omši boli vysvätené turistické bicykle. Krásne letné počasie nám dopomohlo vychutnať si prírodu, ako aj šťastný návrat domov. Tejto akcie sa zúčastnili 4 členovia z KST Horňan Práznovce. Komentár napísal: Ivan Toman.

V pekné slnečné nedeľné ráno, po upršanej sobote, sa nás zišlo tak do dvoch áut a po krátkom čakaní sme sa začali „presúvaťˇ do obce Podhorany na začiatok našej túry. Po zaparkovaní pod krásnym viaduktom, po krátkej „porade“ a jednom zdravotnom, sme sa vydali po žltej smerom k prvému cieľu našej cesty – kopcu Zobor nad mestom Nitra. Cesta to bola veľmi pekná, podotýkam nenáročná, ktorá viedla spočiatku cez vinice a chatovú osadu, neskôr sa vnorila do lesa a postupne prechádzala na pekné čistinky, lúky z peknými výhľadmi na všetky svetové strany. Po cca 1 hodine sa pred nami „vynoril“ vysielač na Zobore , ktorý sa zdal veľmi blízko. Tento posledný úsek pred naším hlavným cieľom začal byť trošku náročnejší, s prudším stúpaním. Po prejdení tohto úseku v zalesnenom teréne sa pred nami náhle otvoril krásny výhľad na naše krajské mesto Nitra a na blízke a vzdialené okolie, áno stáli sme konečne na Zobore, pri turistickej značke, pamätnej tabuli Hradisko Zobor a kochali sa peknými výhľadmi. Konečne píšem preto ,lebo aspoň ja som si vždy hovoril, pôjdem na Zobor, pôjdem, a nikdy sa doposiaľ tak nestalo. Po chvíľke oddychu a fotoprestávke sme pomaly prešli k vysielaču a rozhľadni, kde sme sa občerstvili, dali dobrú kávu, ktorú nám uvarila pani v bufete a postupne sme si prečítavali najdôležitejšie informácie o týchto miestach z informačných panelov a čo to sa dozvedeli o miléniovom pamätníku z čias Rakúsko Uhorska. Prišiel čas sa posunúť ďalej za naším ďalším cieľom - vrchom Žibrica. Voľným turistickým krokom sme kráčali po dobre označených turistických chodníkoch a z peknými výhľadmi smerom k Zlatým Moravciam, Leviciam sme sa dostali k Žibrici a ako sme to už na dnešnom výlete zažili, posledných niekoľko sto metrov bolo o niečo náročnejších a po ich zdolaní sme stáli pri turistickej značke, označujúcej nadmorskú výšku a označenie Žibrica. Kto mohol, ten si po jednom „pustil“, zapísali sme sa do vrcholovej knihy a po krátkom fotení sme sa pustili po žltej do obce Podhorany, k už spomínanému viaduktu, k naším zaparkovaným autám. Pekná turistická nedeľa. Komentár napísal: Dušan Macho. Foto: Pavol Janček a Erik Korec.

Výbor KST Horňan Práznovce ďakuje všetkým účastníkom vlakového zájazdu pod názvom „Horňan - Expressom do Tatier 2016“ za vašu priazeň, podporu, disciplínu ale hlavne za skvelú priateľskú atmosféru. Ďalej ďakujeme: Prievidzskému parostrojnému spolku za skvelé služby a bezpečnú prepravu, a v neposlednej miere ďakujeme aj poskytovateľom ubytovania penziónom Kamila, Štrba a Medvedica, za profesionálne služby a ochotu splniť nám všetky želania o ktoré sme požiadali. Ešte raz srdečná vďaka všetkým. Komentár napísal: P. Janček. Foto dodali: PEŠI, Pavol Janček, Ivan Toman, Tomáš Krafčík, Erik Korec. Škoda, mohli poslať i viacerí...

Dňa 14.8.2016 sa sedem členov z KST Horňan Práznovce a jedna členka z KST Bojná (celkom 8 cyklistov ) vydalo na cykloturistický zájazd na Hrušovský hrad po trase : Práznovce – Klátová Nová Ves – Skýcov – Hrušovský hrad. Pekné počasie a pri dobrej nálade nám cesta ubiehala celkom rýchlo. Trochu nás spomalil akurát Skýcovský kopec , ktorý sme prechádzali po lesnej ceste od tábora (Podsliače) . Cestou na Hrušov sa zastavujeme pri Národnom Žrebčíne Topoľčianky v oblasti pod názvom „Rybník“, kde sú ustajnené predovšetkým mladé kone a žriebätá. Asi o 11:30 hod. prichádzame na hrad Hrušov. Hrušovský hrad je zrúcanina gotického hradu nachádzajúca sa na kremencovom vrchu Skalka nad cestou z Topoľčianok do Skýcova, v katastrálnom území obce Hostie. Po obhliadke hradu a pár záberoch, ktoré môžete vidieť v našej galérii, sa vraciame plný zážitkov a v dobrej nálade domov. Samozrejme bolo toho omnoho viacej, ale to vedia len tí, ktorí sa cykloturistiky zúčastnili. A ak budú chcieť, tak Vám možno o tom aj porozprávajú, ale bude lepšie, ak na budúce nezostanete doma a pridáte sa k nám. Na záver ďakujem všetkým, ktorí sa zúčastnili cykloturistickej akcie na Hrušovský hrad a niečo spravili pre seba, ale postarali sa aj o dobrú kamarátsku atmosféru. Komentár napísal: Pavol Janček.

V dňoch od 26.7.2016 do 30.7.2016 sa zájazdu na Muránsku planinu zúčastnilo 34 členov KST, z toho 4 z KST Bojná. Článok na hlavnej stránke napísal Pavol Janček. Foto PEŠI a Pavol Janček.

Dňa 4.7.2016 sa naši členovia klubu zúčastnili na omši na Sádku. Článok na hlavnej stránke napísal: PEŠI. Foto: PEŠI a M. Rys.

Do dediny Květná (ČR) sme dorazili o 10,00 hodine. Meškali sme, lebo pri Mníchovej Lehote horel kamión a museli sme urobiť obchádzku cez Motešice – Trenčianske Teplice. Po zelenej značke sme vyrazili do strmého, tiahleho kopca, až po Holubyho chatu , kde bola prezentácia a občerstvenie. Pri chate bolo vybudované pódium, kde vystupovali rôzne skupiny a hostia. Zapísali sme sa do kroniky a vyrazili sme okolo vysielača na vrchol Veľkej Javoriny. Pri zostupe z vrcholu začalo hrmieť a za pár minút dorazila búrka. Búrku sme prečkali na chate, ktorá praskala vo švíkoch aj s niekoľkými stovkami účastníkov. Preto sme museli použiť "prostriedky na dezinfekciu organizmu". Celkový počet sa odhaduje na vyše1000 účastníkov. Náš klub reprezentovalo 7 statočných: Martin Novotný, Martin Novotný ml., Igor Krafčík, Tomáš Krafčík, Iveta Balážiová, Dávid Baláži, Kamil Baláži. Z Holubyho chaty sme zostupovali po modrej značke do dediny Cetuna, kde nás čakal autobus. A na záver len konštatovanie, že sme strávili, v kruhu priateľov, perfektný deň (pekná trasa, dobré počasie, stretnutie s členmi z iných klubov, nielen z nášho regiónu). Komentár a foto: Martin Novotný.

V dňoch 5. - 9.7.2016 sa zúčastnilo cyklo turistického zájazdu do Terchovej 17 členov KST Horňan Práznovce. Autor článku na hlavnej stránke a foto: Pavol Janček.

V dňoch 24. - 26. júna usporiadal KST Borina Nitrianska Streda 16. letný zraz turistov RR TO, na ktorom sa zúčastnilo aj 9 členov nášho klubu, v hlavný deň podujatia, v sobotu. Usporiadatelia nám pripravili pestrý, zaujímavý program. Po prezentácii členov jednotlivých klubov, oficiálnom privítaní a zahájení zrazu, nám pripravili okružnú cestu po pamiatkach obce, so zaujímavým sprievodným slovom, vyvrcholením bola krásna túra na Hrdovickú, ale za veľmi horúceho počasia. Približne stovka turistov sa vydala na túru, po neoznačenom chodníku, pod vedením domácich turistov. Počas celej túry našťastie povieval vietor, ktorý nás troška " ochladzoval ". Po jej absolvovaní nám domáci pripravili super občerstvenie, výborný guláš, koláčiky, chladené pivko, kofolu, nealko i miešané drinky... Popritom sme absolvovali rôzne športové hry, kde sme veru neurobili hanbu a obstáli sme čestne, z toho " nášho mála " sme vyhrali dve disciplíny a celkovo sme obsadili 2. miesto... Večer, po skončení hier, odovzdala starostka obce M. Majtánová štafetu predsedovi RR TO P. Jančekovi, pretože na budúci rok naša RR organizuje medzinárodný letný zraz turistov na Duchonke. Predseda KST P. Dragúň poďakoval starostke i všetkým členom klubu KST Borina za výbornú organizáciu tohto podujatia a pozval všetkých prítomných na budúcoročný medzinárodný letný zraz turistov na Duchonke. Po skončení oficiálnej časti spustil domáci deejay rezkú muziku a na " tanečnom asfalte " sa to len tak hmírilo až do (do kedy ?)... Týmto sa chceme poďakovať domácim usporiadateľom za perfektnú organizáciu, občerstvenie i celý program, ktorý pre nás, účastníkov zrazu, pripravili... Komentár napísal: PEŠI.

Milí naši priatelia Juraj a Beátka, dovoľte, aby sme sa i my pripojili k rade gratulantov a zaželali Vám z hĺbky duše nekonečnú lásku a porozumenie. Roky budú plynúť, lebo zastaviť ich nevieme, ale šťastie z Vášho slávnostného, výnimočného dňa, nech nikdy nepatrí minulosti, pretože dve srdcia spojené vzájomnou láskou sú tým najkrajším, čo sa dá v živote nájsť. Veľa šťastia na spoločnej životnej púti Vám z celého srdiečka prajú všetci členovia KST Horňan Práznovce. Autorka vinšu: Eva Rysová.

Dňa 21.5.2016 sa konala v DK v Práznovciach výročná členská schôdza klubu KST Horňan Práznovce, za účasti nadpolovičnej väčšiny členskej základne, prvá v samostatnej ére klubu po jeho novej registrácii. Schôdzu otvoril a priebeh programu viedol predseda klubu Pavol Janček. Oboznámil členskú základňu o prebehnuvších akciách od poslednej schôdze až doteraz, o súčasnosti, o novinkách, ktorých sa dočkáme v nasledujúcom období, akciách, ktoré sa uskutočnia v najbližšom čase, o stratégii, sponzorských zmluvách a financovaní klubu a akciách, ktoré pripravuje Regionálna rada Topoľčany, ktorej je predsedom. Správu o stave účtu a hospodárení klubu predniesla pokladníčka Oľga Šujanová, potom si členovia u nej postupne mali možnosť prevziať členské známky. Do klubu sme privítali troch nových členov, ktorí si prevzali nové členské preukazy. Členovia po vyčerpaní bodov programu v diskusii hovorili o nasledujúcich letných zájazdoch do Terchovej, na Muránsku planinu a o vlakovom zájazde na Štrbu - k tomu sa vyjadril aj predseda PPS Martin Rys, keď podrobnejšie odpovedal na otázky členov a vysvetlil niektoré technické podrobnosti zastávok ap., počas jednotlivých dní. Po diskusii a po bohatom občerstvení bola schôdza skončená. Komentár napísal: PEŠI

Foto: Pavol Janček. Komentár nebol dodaný.

Dňa 15. mája 2016 sme sa zúčastnili akcie, pri príležitosti 20. výročia, "Po stopách Klížskeho opátstva", v počte 10 členov nášho klubu. I napriek obavám z nepriaznivého počasia nás prekvapila vysoká účasť turistov. Podujatie zahájil o 10 - tej hodine predseda KST Ostrá Veľký Klíž, ktorý nás oboznámil s trasou a časovým harmonogramom programu. Prvá zastávka bola na miestnom cintoríne, kde sme navštívili kostol sv. Michala a boli sme oboznámení v skratke s históriou kostolíka. Odtiaľ pokračovala cesta ku Kaplnke sv. rodiny, kde bola menšia prestávka. Ďalej cesta viedla na Michalov vrch, kde sme si vychutnali krásne výhľady na okolitú krajinu, vďaka dobrej viditeľnosti. Z Michalovho vrchu sme sa zastavili na Vrchhore, kde sme si urobili prestávku na občerstvenie a spoločnú fotografiu účastníkov túry. Odtiaľ naša cesta pokračovala na Malú Ostrú, kde sme si vychutnali prekrásne výhľady na opačnú stranu regiónu. Z Malej Ostrej sme išli okolo urbárskej chaty späť na Klížske Hradište, do kultúrneho domu, kde na nás čakali hostitelia s výstavou činnosti ich klubu a občerstvením ( všetci sme si pochutnali na ich tradičnej, melencovo-hríbovo-klobásovej polievke) . Každý z nás na pamiatku dostal účastnícky list a príležitostnú magnetku. Počas občerstvenia sme si podebatovali a pospomínali na naše spoločné akcie z minulosti a zároveň sme svojich hostiteľov pozvali na našu akciu, "Po stopách práznovských predkov", ktorá je plánovaná na mesiac jún, na čo sa už všetci tešíme. Za nádherne prežitú nedeľu s našimi priateľmi - hostiteľmi v lone prekrásnej prírody, za občerstvenie a ich pozornosť im veľmi pekne ďakujeme. Horám zdar! Komentár napísal: Ivan Toman.

Dňa 23.4.2016 zorganizoval KST Horňan Práznovce , pri príležitosti Dňa zeme, brigádu na zveľadení obce, vyčistení cesty v úseku Práznovce - Baštín a od Krnče - bane až po sekvoju, od odpadkov. Zúčastnilo sa 30 členov klubu i občanov obce, ktorým nie je ľahostajný momentálny stav znečistenia prírody. Potešiteľné je i to, že pomáhali i tí najmenší... Poďakovanie patrí im všetkým. Komentár napísal: PEŠI.

Dňa 22.4.2016 pozval výbor KST Horňan Práznovce všetkých účinkujúcich na malé posedenie s občerstvením, na ktorom im predseda klubu Pavol Janček úprimne poďakoval, v mene výboru, za ich snahu a odhodlanosť, i profesionálne zvládnutie ich vystúpení v jednotlivých scénkach na fašiangovej zábave - pochovávaní basy Rózy. Pri tejto príležitosti každému z účinkujúcich odovzdal DVD s videonahrávkou i fotografiami z tejto akcie a na záver si ju všetci " naživo, v premiére", aj s vlastným, žartovným komentovaním, pozreli... Všetkým účinkujúcim, i organizátorom v pozadí, patrí vďaka. Komentár napísal: PEŠI.

KST Horňan Práznovce zorganizoval v dňoch 19.2. až 21.2. 2016 prvý viacdňový tohtoročný zájazd na Skalku. Tohto zájazdu sa zúčastnilo 11 účastníkov. Aj keď záujem bol väčší, ale kvôli nefunkčnosti zjazdoviek, prevažne zjazdári svoju účasť pochopiteľne odvolali. V sobotu ráno sme začali najskôr na lyžiarskom štadióne, kde som jednej členke nášho klubu (novicke bežkovania) predviedol základné prvky, výcvik správneho bežkovania. Aj napriek veľkému úsiliu a opatrnosti, si to pri výcviku odnieslo jej narazené koleno. Ale ani to ju neodradilo a odvážne sa pustila spolu s nami na Krahule. Ešte dodám, že traja naši členovia zvládli južnú trasu. Počasie na jednotku, partia detto, občerstvenie, po prejdení trás v cieli, taktiež. Ďakujem všetkým zúčastneným za odhodlanie a výdrž ( bežkárkam, hlavne Evičke...). Komentár napísal: Pavol Janček.

Dňa 6.2.2016 usporiadal KST Horňan Práznovce v spolupráci s OÚ Práznovce (pod jeho záštitou) už 17. ročník fašiangových slávností s bohatým programom v kultúrnom dome, ktorý vyvrcholil "pochovaním Basy Rózy". Poďakovanie patrí hlavne všetkým účinkujúcim, za zaujímavý program a všetkým "organizátorom v pozadí", za prípravu a priebeh celej kultúrnej akcie, ktorí sa prítomným hosťom postarali o výbornú atmosféru, ktorá vládla počas celej zábavy, sponzorom za veľa pekných cien v tombole a za ozvučenie pripravených scénok a tanečnú hudbu, ktorú ako vždy profesionálne zvládla skupina MIDISONG. Komentár napísal: PEŠI

Členovia KST Horňan Práznovce privítali prvý jarný deň peknou prechádzkou za snežienkami. Hoci nás bolo málo, ale za to akoby srdečnejšie, nás privítala lúka plná rozkvitnutých snežienok, v ktoré sme už ani nedúfali. I keď slniečko síce odmietlo svojimi lúčmi potvrdiť, že je tu už jar, aj tak môžeme povedať, že počasie nám prialo. Ďakujem všetkým, ktorí sa zúčastnili a prajem sebe aj vám viacej takýchto vydarených prechádzok prírodou. Komentár napísala: Oľga Šujanová.

Päťdesiatdva členov KST sa dňa 16.4.2016 vydalo za krásneho, slnečného rána zdolať hrebeň Malej Fatry po trase : Vrícko – Vríčanské sedlo – Skalky - sedlo pod Úplazom - Zraz – Valča - v celkovej dĺžke 22 km. Čo k tomu ešte dodať? Snáď len toľko, že tí, ktorí sa zúčastnili opäť vydarenej turistickej akcie, určite neobanovali, že si museli ráno privstať. Úsmevy na fotografiách sú toho dôkazom. Na záver sa chcem poďakovať všetkým, ktorí sa tejto akcie zúčastnili. Komentár napísal: Pavol Janček.

Dňa 23.1.2016 usporiadala RR KST TO jednodňový zájazd za snehom, konkrétne na Donovaly, na ktorom sa, medzi inými turistami z regiónu, zúčastnili aj členovia KST Horňan Práznovce. Niektorých to ťahalo na svah lyžovať, niektorí sa vybrali na pešiu túru na Zvolen. Počasie sa vydarilo, krásne zasnežená okolitá príroda, slniečko ťahalo oči...Na vrchole Zvolena bola riadna kosa, silný vietor. Výlet plný zážitkov, šťastný návrat domov.... Komentár napísal: PEŠI.

Dňa 19.3.2016 sa uskutočnil zájazd usporiadaný RR KST TO na Čachtický hrad v Malých Karpatoch. Akcie sa zúčastnilo cca 80 turistov z rôznych klubov. Naša prvá cesta viedla trošku nezvyčajne, a to do Čachtického podzemia. V súčasnosti je sprístupnených asi 150 m chodieb. Naša cesta pokračovala na Čachtický hrad, kde sme sa, v spoločnosti sprievodcu hradu, dozvedeli veľa zaujímavých informácií ohľadom histórie, ale aj veľa plánov do budúcnosti hradu. Naše putovanie pokračovalo miernym stúpaním až na Veľký Plešivec. Na vrchole bolo dosť rušno, niet sa čomu čudovať, krásne slnečné počasie vylákalo veľa priaznivcov turistiky. Po krásnych výhľadoch pokračujeme do osady Ošmek, kde nás už čaká autobus. Na konci denného putovania sme sa na hodinku zastavili na krásnom mieste v obci Haluzice, kde sa nachádza Haluzická tiesňava. Viac informácii nájdete na odfotených tabuliach, umiestnených v teréne náučného chodníka. Na záver sa chcem poďakovať všetkým, ktorí sa tejto akcie zúčastnili. Komentár napísal: P. Janček.

Dňa 16.1.2016 KST Tribeč Kovarce usporiadal "Zimný regionálny zraz turistov", na ktorom sa zúčastnilo aj 9 členov z KST Horňan Práznovce. Všetko sa to začalo ráno o 9:00 hodine, pred KD, kde nás privítal predseda KST Kovarce Peter Vojtuš a oznámil nám trasu, po ktorej sa vydáme: Kovarce - kaplnka sv. Anny - Hôrka - Hrdovická - Kovarce. Na prvej zastávke, priamo v kaplnke sv. Anny, ktorá bola pre naše podujatie otvorená a sprístupnená, sme sa po odbornom výklade dozvedeli o jej dávnej histórii a majiteľoch veľa zaujímavostí... Po zdolaní celej trasy nás v KD čakalo milé prekvapenie v podobe občerstvenia, a to chutnej kapustnice. Po oficiálnom zahájení zrazu predsedami KST P. Dragúňom, P. Jančekom a P. Vojtušom, predseda KST P. Dragúň udelil Jankovi Bočkayovi, bývalému predsedovi KST Javor Bošany, za jeho 21 - ročnú prácu na poste predsedu klubu, rozvoj turizmu v regióne, strieborný odznak KST - Janko, gratulujeme !!! Potom sa losovalo poradie a kluby prezentovali svoje akcie, uskutočnené v minulom roku. Ani my sme sa veru nemuseli hambiť, čo sa týka počtu i kvality akcií...Po ich skončení pridali domáci ďalšie prekvapenie, losovali tombolu - čísla, v poradí akom sa zapisovali turisti pri príchode do sály, a zopár šťastných z nich bolo obdarených malými darčekmi... Nakoniec porota usporiadateľov oznámila víťazov vo fotosúťaži a pokračovalo sa vo voľnej zábave. Do tanca i na počúvanie hrala skupina MIDISONG, v ktorej hrá i náš predseda. Po dobrej večeri, s ktorou nás domáci prekvapili po tretíkrát, sa na parkete všetko len tak zvŕtalo, za rezkej, chytľavej muziky až do neskorých nočných hodín... Poďakovanie patrí všetkým domácim za dobrú prípravu a priebeh celého podujatia, za bohaté občerstvenie, perfektnú obsluhu a skupine MIDISONG za vytvorenie skvelej nálady, pri ktorej na tanečnom parkete sme všetci zabudli, že máme v nohách prejdených pár " těch tisíc mil "... Komentár napísal: PEŠI.

Už tradične začíname sezónu v novom roku výstupom na Javorový vrch, ktorý organizuje tradične KST Javor Bošany. Autá sme zaparkovali na Cibajkách, a v počte 20 členov z KST Horňan Práznovce, kráčame smerom na Javorový vrch. Na vrchole ešte stretáme ďalších našich členov nášho klubu, takže nás bolo celkom 26. Po úspešnom výstupe nás v chate na Podskalí čakal už tradičný guláš a teplý čaj, ktorý nám pripravili naši kamaráti z Bošian. Touto cestou chcem poďakovať predsedovi KST Javor Bošany Petrovi Čimborovi. Akcie sa zúčastnili ešte členovia z KST Žochár, KST Ostrá V. Klíž, KST Urmince a samozrejme z KST Javor Bošany. Komentár napísal: Pavol Janček.

                                                                                                                                              

 

 

PONUKA PRE MOBILNÉ TELEFÓNY